13. toukokuuta 2013

Lohimedaljongit grillikasviksilla

Tällä viikolla on helatorstaista ja perjantaivapaasta huolimatta tuntunut olevan tuhoton kiire, joten kunnon kokkailulle ei ole oikein jäänyt aikaa. Tuoreista raaka-aineista saa kuitenkin nopeastikin mainiota murkinaa, joten hyvinhän tässä on tullut lopulta syötyä.

Lohimedaljonki-idea oli jo joutua haudatuksi, kun mainoksesta bongattu edullinen D-leikkuun lohifile oli lähi-Lidlistä tietenkin päässyt loppumaan. S-marketista hätiin haettu samanhintainen Ö-leikkuun kala pitikin sitten suomustaa ja nyppiä puhtaaksi ruodoista (onneksi hävinneiden kalapinsettien tilalle tuli alkuviikosta vihdoin muistettua ostaa uudet!), mutta nopeasti tämä valmistui pienestä käsityöstä ja sitä seuranneesta suuresta suomusiivouksesta huolimatta.

Lohimedaljongit
400g lohta
merisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Leikkaa siistitystä lohifileestä noin 4 cm paksuisia siivuja. Leikaa kukin siivu keskeltä pitkittäin niin, että nahka jää leikkaamatta ja palat pysyvät kiinni toisissaan. Käännä medaljongit auki niin, että siivun nahkapuolet koskettavat toisiaan. Rouhi medaljongeille suolaa ja pippuria ja pyörittele palat lopuksi kevyesti oliiviöljyssä. Paista kaloja muutaman minuutin per puoli ja tarjoile valmiit medaljongit grillikasvispedillä.

Grillatut kasvikset
1 punainen paprika
1 kesäkurpitsa
1 iso sipuli
1 munakoiso
4 isoa herkkusientä
suolaa
Pasta rossa -maustesekoitusta
Roasted garlic & pepper -maustesekoitusta

Pilko paprika reilun kokoisiksi palasiksi ja viipaloi kesäkurpitsasta, munakoisosta ja sienistä ja sipulista sentin paksuisia siivuja. Ripottele munakoisojen leikuupinnoille suolaa, anna nesteiden irrota hetken ja kuivaa munakoisonsiivut talouspaperilla. Paista kasviksiin ja sieniin muutaa siivu kerrallaan grillipannulla kaunis paistopinta ja siirrä ne sitten toiselle pannulle hieman kypsymään. Mausta kasvikset maustesekoituksella ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti