19. toukokuuta 2013

Munakoisopasta


Vietimme kahden työmatkojentäyteisen viikon välisen viikonlopun entisessä kotikaupugissani Turussa. Tiukkaan aikataulutetusta ohjelmasta huolimatta ehdimme käydä maistamassa kehutun Pizzariumin palapizzoja (erinomainen pohja, kuuden palasemme täytecombojen toimivuus vaihteli, ylivoimaisesti parhaana chili-emmental-kirsikkatomaatti-pekoni), hakea päälle Nuvolesta taivaallisen pehmeää italialaistyylistä irtojäätelöä ja vielä paistatella päivää jokilaivoillakin. Turku on kyllä aivan huippu kesäkaupunki!

Paluujunassa näin lehdessä kuvan munakoisopastasta, ja pohtiessamme asematunnelin K-kaupassa miljoonan muun helsinkiläisen tapaan hellutain ruokasuunnitelmaa tuo pasta muistui uudelleen mieleen. Yksinkertainen vegekastike maistui hyvältä, mutta Pirkka-pappardellepasta ei vastannut odotuksia. Vaikka vähensimme keittoaikaa suositelusta 10-12 minuutista 9 minuuttiin, pastan rakenne oli jotenkin lötkö ja höttöinen. Lopulta pasta saikin väistyä lautasilta, ja popsimme pelkkää kastiketta jääkaapista löytyneen luomuparmesanin kera.

Munakoiso-kesäkurpitsapasta
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
200 g herkkusieniä
500 g tomaattimurskaa
500 g kirsikkatomaatteja
3 tl provencen yrttisekoitusta
0,5 tl chilijauhetta
mustapippuria
pappardellepastaa
parmesanjuustoa

Siivuta munakoiso viipaleiksi ja hiero leikkuupintoihin suolaa nesteiden irroittamiseksi. Leillaa odotellessa myös sienet ja kesäkurpitsa viipaleiksi ja paista siivuihin grillipannulla kaunis ristikkopinta. Kuivaa munakoisoista irronnut neste ja paista lopuksi nekin grillipannulla. Puolita tomaatit ja lisää ne yhdessä mausteiden ja tomaattimurskan kanssa kattilaan. Lisää joukkoon grillatut kasvikset ja hauduttele kastiketta 10-15 minuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet hieman. Tarjoile kastike pastan ja parmesanlastujen kera.

Pizzarium ystävällisesti puolitti tilaamamme 6 siivua pitkittäin kahtia, jotta pääsimme molemmat maistelemaan kaikkia makuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti