6. toukokuuta 2013

Naudan sisäfileepihvi ja grillattua parsaa


Saimme jokin aika sitten erään epäonnisen jänisepisodin päätteeksi hyvityksenä kilon verran laadukasta naudan sisäfileetä. Toisen puolen paistelimme pihveiksi heti, ja jälkimmäisen puolikkaan pakastimme myöhempää käyttöä varten. Tuo myöhempi käyttö oli tänään, kun kaipailimme tuhtia lounasta ennen kevään ensimmäistä kunnon pyörälenkkiä.

Pyörimme eilen illalla Poppamiehen reseptiarkistossa ja saimme sieltä idean tehdä pihvien päälle habaneromaustevoita. Varsinaisen lisukkeen arpominen oli helppoa, sillä viime päivinä meillä on syöty laidasta laitaan kaikkea ihanan grillatun parsan kanssa. Alkuviikosta hankittu, pitkään himoamamme iso valurautainen grillipannu on todellakin löytänyt paikkansa keittiöstämme.

Habanerovoi
2 rkl voita
1/6 punainen habanero
2 tl tuoreita timjaminlehtiä

Ota voi noin varttia ennen valmiustamista jääkaapista lämpenemään ja notkistumaan. Pilko habanero pienenpieneksi hakkeeksi ja sekoita silppu timjaminlehtien kanssa voin joukkoon. Siirrä voi leivinpaperin palaselle ja muotoile rullaksi. Kääri rulla tiiviiksi ja kierrä kiinni sen kärjet. Anna jähmettyä ja maustua jääkaapissa parisenkymmentä minuuttia ennen tarjoilua.

Pihvien paistaminen
500 g naudan sisäfileetä
mustapippuria
himalajan vuorisuolaa
2 rkl voita

Leikkaa huoneenlämpöinen filee 3,5 cm pihveiksi. Hiero pintaan rouhittua mustapippuria ja suolaa. Kuumenna grillipannu 260-asteiseksi ja toinen pannu 140-asteiseksi. Paista pihvien pinta kiinni öljytyllä grillipannulla niin, että pihvit saavat kauniit grillausraidat. Siirrä pihvit sitten toiselle pannulle ja lisää perään pari ruokalusikallista voita. Kiinnitä yhteen pihveistä paistomittari ja valele pihvejä koko paiston ajan paistovoilla. Kun mittari näyttää haluamaasi paistoastetta, kääri pihvit folioon lepäilemään hetkeksi.

Naudan sisäfileen paistoasteet
- rare 39°- 43°
- medium rare 43°- 47°
- medium 47°- 50°
- medium well 55°- 57°
- well done > 60°

Grilliparsat
10 parsaa
1 rkl Picual-oliiviöljyä
Himalajan vuorisuolaa

Leikkaa parsoista jalat, pyörittele öljyssä ja rouhi päälle suolaa. Paista kuumalla grillipannulla pari-kolme minuuttia per puoli, kunnes parsat ovat taipuisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti