26. toukokuuta 2013

Poron lapapaisti uunissa

Puolikkaasta poronvasasta oli pakastimessa jäljellä enää lapapaisti, ja päätimme paistaa sen tällä kertaa kokonaisena uunissa. Lapapaistista saa erinomaista, kunhan sitä malttaa haudutella tarpeeksi pitkään ja riittävän matalassa lämmössä. Paisti tarjoiltiin salaatin ja grillattujen parsojen kanssa.

Paistia jäi jäljelle vielä seuraavaankin päivään ja päätimme tehdä ylijäämästä nyhtöporoa. Toimi aivan järjettömän hyvin, kokeilkaa ihmeessä!

Poron lapaa on tehty uudemman kerran vuonna 2015 hieman eri tavalla, reseptin löydät tästä. Muut pororeseptimme löydät helposti tästä. Ps. poron lavasta ja kyljestä valmistuu myös paras poronkäristys!

Poronvasan lapapaisti
2 kg luullista poronlapaa (vasasta)
2 porkkanaa
2 uuden sadon sipulia
noin 20 kpl katajanmarjoja
vuorisuolaa
mustapippuria

Poista lapapaistista kalvot. Murskaa katajanmarjat morttelissa ja hiero paistin pintaan yhdessä suolan ja mustapippurin kanssa. Laita paisti paistopussiin ja lisää sekaan pilkotut porkkanat ja halkaistut sipulit. Laita paisti 150-asteiseen uuniin ja hauduttele noin 4 tuntia.

Tarjoa esim. salaatin ja grillatun vihreän tankoparsan kera. Tällä kertaa salaatti sisälsi friseesalaattia, kurkkua, porkkanaraastetta ja appelsiinilohkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti