Edellinen sangriareseptimme on todettu erinomaiseksi useampaan kertaan, joten nyt olikin aika kokeilla jotain hieman erilaista. Törmäsimme sattumalta yhteen mielenkiintoiseen sangriareseptiin Yhteishyvä-lehdessä. Ohjetta olikin kokeiltava hetimiten. Lopputulos oli ihan maukas, joskaan luottoreseptiä se ei päihittänyt.
Rooibostee
1 l vettä
4 rkl rooibosteelehtiä
Hauduta ja jäähdytä rooibostee.
Appelsiinisiirappi
1 luomuappelsiinin kuori
2 luomuappelsiinin mehu
1 dl ruskeaa ruokosokeria
2 vihreän kardemumman siemenet
1 pieni kanelitanko
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kasaan, kunnes seoksesta tulee siirappimaista. Jäähdytä.
Lisäksi
0,75 l Lambrusco-punaviiniä
appelsiinin ja sitruunan paloja
jääpaloja
Sekoita lopuksi tee, siirappi ja lambrusco keskenään. Kaada juoma laseihin, joissa on pohjalla jääpaloja sekä appelsiinin ja sitruunan lohkoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti