7. toukokuuta 2013

Tiikerirapuvartaat


Vapunaaton menumme alkuruokana kokeilimme valmistaa aasialaishenkisiä tiikerirapuvartaita upouudella valurautaisella grillipannullamme. Marinadi onnistui mainiosti ja rapuja vartaisiin kootessa olimme varsin tyytyväisiä aikaansaannokseemme. Tehokas induktioliesi yhdistettynä kokemattomaan grillipannun käyttöön teki kuitenkin tepposet, ja vartaat ehtivät paistua aavistuksen turhan pitkän aikaa. Rapujen ei siis todella tarvitsisi kuin käydä pannulla mehevimmän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Tiikerirapuvartaat
200g kuorittuja tiikeriravunpyrstöjä
puutikkuja
tuoretta korianteria tarjoiluun

Marinadi
1/4 habaneroa
2 rkl double deluxe soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl ruokosokeria
1 valkosipulinkynsi
1 rkl riisiviinietikkaa
1 limetti

Raasta limetista kuori ja purista mehu. Pilko habanero pieneksi silpuksi ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita sitten kaikki marinadin aineet keskenään.

Irrota ravuista selkäpuolelta musta suoli ja heittele ravut kannelliseen kulhoon marinadin sekaan. Sulje kulho tiiviisti ja siirrä ravut marinoitumaan jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Laita samalla myös puiset varrastikut veteen likoamaan, jotteivät ne palaisi grillatessa.

Nosta tiikeriravut marinadista ja pyyhkäise ylimääräiset marinadit pinnasta. Ota varrastikut vedestä ja tökkää tusinan verran tiikerirapuja kuhunkin tikkuun. Laita grillipannu kuumenemaan liedelle. Paista vartaat kuumassa pannussa seesamiöljyssä noin 30 sekuntia per puoli ja tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti