24. kesäkuuta 2013

Kasvis-linssikeitto

Tässä eräänä iltana päätimme tehdä ryhtiliikkeen arkiruokailuumme, joka oli päässyt äitymään jokapäiväiseksi nälkäisenä kaupassa -kikkailuksi. Siispä kaksitoista annosta / kuusi ruokailua / kolme ruokaa  tavoitteena suuntasimme lähikauppaan. Tavoitellun suunnitelmalliseksi ei homma kuitenkaan ihan vielä hioutunut, sillä ruokalajit keksimme tuttuun tapaan lennosta vasta nälkäisinä ja väsyneinä kaupassa. Kasvis-linssikeiton, porsas-kasvis-wokin ja jauhelihalasagnen ainekset maksoivat hurjat 27 euroa, joten ajan- ja vaivansäästön lisäksi suunnitelmallisuudella säästyy myös muutama roponen.

Ensimmäisenä ruokalajeista vuoroon pääsi kasviksista ja linsseistä koostuva ruokaisa soppa, johon voi lisäillä luovasti kaikkea, mitä kaapista sattuu milloinkin löytymään. Ryhtiliikkeeseen ujuttamani piilo-opetussuunnitelmakin toteutui heti kärkeen, kun lautasilla komeili pitkästä aikaa kunnon kasvisruokaa.

Keittoa valmistui juuri sopiva määrä niin, että saamme sitä mukaan myös huomenna töihin. Uuden arkiruokailun ensimmäinen erä käynnistyi siis kunnialla!

Kasvis-linssikeitto
Arbequina-oliiviöljyä
2 porkkanaa
1/2 selleri
2 punaista paprikaa
2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
1 parsakaali
370 g chili-tomaattimurskaa
30 g yrtti-tomaattimurskaa
1 sitruuna
1/2 limetti
5 tl kasvisliemijauhetta
1 l vettä
1 ruukku lehtipersiljaa
1/2 ruukku oreganoa
Himalajan vuorisuolaa

Pilko kasvikset yllämainitussa järjestyksessä ja ala samalla paistaa niitä kattilassa. Lisää paprikoiden jälkeen joukkoon myös linssit. Lisää lopuksi joukkoon sitruunan ja limetin mehu, tomaattimurskat, vesi ja kasvisliemijauhe. Anna keiton porista miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset tuntuvat sopivan pehmeiltä. Lisää joukkoon silputut yrtit ja mausta liemi tarvittaessa suolalla maun mukaan. Tarjoile esimerkiksi tuoreen saaristolaisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti