Eräänä iltana saimme valopäisen idean kokeilla raakakypsyttää lohta erilaisilla marinadeilla ja testailla, mikä maku toimii ja mikä ei. Testiin päässeet makuvaihtoehdot syntyivät mitä kaapista sattuu löytymään -periaatteella. Tässä tulokset:
Katajanmarjalohi
- Musta hevonen nousi testivoittajaksi! Katajanmarja maistui yllättävän pehmeältä. Tästä lähdetään kehittelemään ihan "oikeaa" ruokalajia.
Limelohi
- Raikas, muttei kuitenkaan dominoiva. Lime oli ehtinyt kypsyttää lohen jo läpikypsäksi, joten hyvinkin lyhyt marinointiaika on riittävä. Pesi sitruunalohen 6-0.
Riisiviinietikkalohi
- Toimiva, mutta yksinään turhan tujakka. Pääsee mukaan jatkokehitysaihioihin. Lyhyt kypsytysaika pätee tähänkin marinadiin.
Karpalolohi
- Hentoinen karpalo maistui vain aavistuksen, jos ollenkaan kalan kyljessä. Uusi yritys karpalotiivistemehulla?
Appelsiinilohi
- Jakoi mielipiteet. Appelsiini maistui lohessa, itseni mielestä mukavasti, mutta O:n mukaan turhan imelästi. Ei ollut ehtinyt kypsyttää kalaa läheskään yhtä paljon kuin hapokkaammat sitrusserkkunsa.
Sitruunalohi
- Tylsä. Ja läpikypsä. Ja astianpesuainemaisella tavalla sitruunainen.
Valkoviinilohi
- Tämä viritys lensi kauniisti kaaressa molempien suista takaisin lautaselle. Need we say more?
Lohta sen seitsemällä tapaa
200 g lohifileetä
valkoviiniä
katajanmarjoja morttelissa murskattuna
karpaloita
sitruunan mehua
limetin mehua
riisiviinietikkaa
appelsiinin mehua
Leikkaa lohifile ohuiksi siivuiksi ja jaa siivut 7 osaan. Suolaa siivut kevyesti. Marinoi jokainen seitsemästä osasta yhdellä marinadi-ainesosalla. Anna maustua jääkaapissa esim. pienissä muovipusseissa muutaman tunnin (meillä aikaa kului lopulta liikaa, 8 tuntia). Tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti