1. kesäkuuta 2013

Vesikrassikeitto


Lontoossa asuessani ensimmäisenä lähikaupan ovesta sisään astuessa vastassa oli vesikrassilla täytetty hylly. Aiemmin Suomessa tämä ilmeisen terveellinen vihreä kaveri oli päässyt kokonaan vilahtamaan ohi, mutta britit pyörivät sen verran ahkeraan tuolla krassihyllyllä, että olihan se samantien googlattava mitä siitä voisi tehdä. Google ystävällisesti kertoi, että water cress soup on paikallista arkiruokaa, ja heti ensi kokeilemalta sopasta tuli vakiovieras myös minun lounaslistallani.

Kotiin palattua keitto pääsi unotumaan pitkäksi aikaa, kunnes tänään Ruoholahden Citymarketissa salviaa etsiessämme edessäni nökötti ruukullinen vesikrassia. Ruoaksi suunnitellun possu-pekonipatongin alkupala oli sillä selvä. Mukavan kirpsakka keitto innoitti hyväksyviä nyökkäyksiä jopa sosekeittoja normaalisti karttavalta O:lta, joten tätä ei voi kuin suositella!

Vesikrassikeitto
200 g vesikrassia
2 isoa purjoa
4 isoa perunaa
1 l kasvislientä
500g maustamatonta jogurttia

Kuori ja kuutioi perunat ja viipaloi purjo. Tee kattilaan litra kasvislientä, lisää joukkoon perunat ja purjot ja keitä kypsiksi. Lisää vesikrassit kattilaan, älä sekoita. Anna keitoksen porista miedolla lämmöllä kannen alla vielä pari minuuttia. Lisää joukkoon maustamaton jogurtti ja soseuta sauvasekoittimella kevyesti niin, että vesikrassi jää pieniksi hipuiksi keiton joukkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti