8. heinäkuuta 2013

Flank steak

Olemme pariin otteeseen ehtineet pyöritellä Ruoholahden Citymarketin lihaosastolla flank steak -pakettia, ja tuossa eräänä viikonloppuna päätimme vihdoin kokeilla tätä esim. Sivumaku-blogin kehumaa ruhonosaa. Vierailu Ruoholahteen veti kuitenkin yllättäen veisperän - ilmeisesti moni muukin oli saanut saman idean - mutta pienen pohdinnan jälkeen päätimme olla luopumatta ajatuksesta ja suuntasimme vielä Stockan Herkkuun etsimään naudan kuvetta, tällä kertaa paremmalla tuurilla. Vaivannäkö kannatti, sillä valmis pihvi oli maukasta ja mureaa. Mausteisiin haimme pohjan täältä.

Flank steak eli naudan kuvepihvi
400 g naudan kuvetta
4 limettiä
1 korianteriruukku
2 tl kuminansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
merisuolaa
mustapippuria
voita

Purista limeteistä mehu ja marinoi pihviä mehussa yön yli tai vakuumimarinointiastiassa (ks. aiempi postaus aiheesta) pari tuntia niin, että vaihdat välillä ilman pari kertaa ja kääntelet pihviä.

Tee korianterista, kuminasta, valkosipulista, suolasta ja pippurista morttelissa tahna ja hiero se huolella pihvin pintaan ennen paistamista. Kuumenna grillipannu ja paista pihviin kauniit grillipaistopinnat. Siirrä pihvi sitten toiseen, miedommalla lämmöllä valmiina odottavaan pannuun ja lisää joukkoon pari ruokalusikkaa voita. Kiinnitä pihviin paistomittari ja valele pihviä voisulalla, kunnes sen sisälämpötila on 55 astetta. Siirrä pihvi folion sisään vetäytymään 10 minuutiksi ja leikkaa pihvi ennen tarjoilua vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi. Tarjoile esim. raikkaan capresen kera.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti