20. heinäkuuta 2013

Porolasagne

Joitain aikoja sitten teimme inventaarion pakastimeen, ja sieltä löytyi vielä yksi pussillinen poron jauhelihaa sekä vajaa parisataa grammaa porsaan jauhelihaa. Jostain juolahti mieleen tehdä näistä lasagnea. Lasagne toimi erittäin hyvin, joskin täytyy myöntää, että poron maku saattoi hieman peittyä muiden makujen alle.

Lasagne
1 pkt lasagnelevyjä
1 pkt chevre-juustoa

Jauhelihakastike
noin 300 g poron jauhelihaa
noin 150 g porsaan jauhelihaa
1 kg tomaattimurskaa
3 uuden sadon sipulia
4 isoa herkkusientä
2 sellerinvartta
2 valkosipulin kynttä
1 tuore vihreä chili
1 tuore punainen chili
merisuolaa
mustapippuria
provencen yrttiseosta

Laita kattila kuumenemaan ja ruskista siinä jauhelihat. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja viipaloidut herkkusienet. Pilko joukkoon myös sellerin varret. Mausta ja kaada sekaan tomaattimurska. Keittele hetki, jotta kastike ei ole liian löysää.

Juustokastike
1 l maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl merisuolaa
0,5 tl muskottipähkinää
150 g port salut -juustoa

Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää maitoa. Kuumenna kattilassa loppu maito ja sekoita vehnäjauholiuos nauhana joukkoon. Lisää sekaan raastettu port salut -juusto, merisuola ja muskottijauhe. Keittele niin kauan kunnes juusto on sulanut ja kastike on sopivan paksuista.

Ota lasagnevuoka esille ja lado pohjalle ensimmäiseksi lasagnelevyt. Kaada päälle jauhelihakastiketta, jonka päälle kaadetaan juustokastiketta. Tee seuraava kerros samalla tavalla ja jatka, kunnes vuoka on täysi. Viimeinen kerros tulee olla kastikekerros. Lisää vielä päälle viipaloito chevre -juusto ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti