16. heinäkuuta 2013

Raparperi-mansikkakääretorttu


Kiitos Blogger - toissapäivänä innolla kirjoittamani mainio raparperi-mansikkakääretortun resepti oli alkuviikosta mystisesti hävinnyt bittitaivaaseen. Onneksi resepti oli vielä tuoreessa muistissa, joten ei muuta kuin naputtelemaan uudelleen. Tämä ohje on nimittäin säästämisen arvoinen - makeat tuoreet mansikat ja kirpsakasta raparperista valmistettu mausteinen hillo toimivat mahtavasti kääretortun välissä. Kesäisen kahvipöydän takuuvarma hittituote!

Mansikka-raparperikääretorttu

Raparperihillo:
6 pientä raparperinvartta
2 dl vettä
3 vihreän kardemumman siemenkotaa
1 dl sokeria
1 kanelitanko
1 cm pala inkivääriä

Kuori ja pilko raparperinvarret. Leikkaa inkivääristä n. 1 cm pala ja kuori se. Laita raparperit kattilaan yhdessä veden, sokerin, kaneitangon, inkiväärin ja kardemumman siemenkotien kera ja keittele seosta puolisen tuntia, kunnes se hilloutuu. Poista lopuksi kardemumma, inkivääri ja kanelitanko ja anna hillon jäähtyä.

Kääretorttupohja:
6 kananmunaa
2,25 dl sokeria
1,25 dl perunajauhoa
1,5 dl erikoisvehnäjauhoa
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti kahdella leivinpaperilla niin, että leivinpaperi ulottuu pellin reunoille asti. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho, vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Sirottele jauhoseosta siivilän avulla vähän kerrallaan vaahdon joukkoon samalla vispilällä varovasti nostamalla sekoittaen. Levitä taikina uunipellille tasaisesti nurkkia myöden - muista jättää taikinaa reilusti myös syötäväksi :) Paista pohjaa uunissa noin 8 minuutin ajan, tai kunnes taikinaa ei enää tartu hammastikkuun kokeiltaessa pohjan keskeltä. Levitä pöydälle vielä yksi leivinpaperi ja sirottele sen päälle sokeria. Kumoa kääretorttupohja leivinpaperille ja irrottele pohjan päältä varovasti siihen tarttuneet leivinpaperit. Anna pohjan jäähtyä hetken.

Täyte:
2 banaania
0,5 l mansikoita

Leikkaa mansikat ja banaanit siivuiksi. Levitä torttupohjan päälle raparperihillo ja asettele mansikat ja banaanit pohjalle raidoittain. Kääri pohja tiukalle rullalle ja anna sen vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen koristelua ja tarjoilua.

Koristeluun:
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
0,5 l mansikoita

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Leikkaa kääretortusta reiluja siivuja ja koristele ne kermavaahdolla ja mansikanpuolikkailla.

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen kääretorttu!! Mansikan ja raparperin liitto on ihan lyömätön!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nuo maut toimi kyllä ihan mahtavasti yhteen, pitää pian tehdä uudelleen :)

    VastaaPoista