1. heinäkuuta 2013

Savulammas ja fetaperunat

Lammas, savustuspussi ja uuni. Helppo homma, mikä voi mennä vikaan? Noo, savustus voi jäädä kunnolla käynnistymättä, liha voi paistua yli liian kuivaksi... Tällä arvalla ei siis saatu voittoa, mutta idea on hyvä ja savustuspussikin aikaisemmin toiminut, joten täytyy yrittää paremmalla onnella uudelleen.

Lisukepuolella meni sentään paremmin. Toukokuisessa Yhteishyvän ruokaliitteessä silmiimme oli osunut kivankuuloinen fetajuustolla kuorrutettujen perunoiden ohje, ja nopeasti valmistuvasta perunapaistoksesta tulikin varsin maukasta.

Savulammas
500 g lampaan paahtopaistia
merisuolaa
mustapippuria
Leppälastu-savustuspussi

Irrota paistista varovasti kavot. Hiero lihan pintaan merisuolaa ja mustapippuria. Siirrä paisti savustuspussiin, ja paista pussin ohjeen mukaan.

Fetaperunat
300 g uusia perunoita
2 rkl Picual-oliiviöljyä
0,5 tl Himalajan vuorisuolaa
1 valkosipulinkynsi
0,5 sitruunan kuori
100 g fetajuustoa
1 ruukku oreganoa

Pese ja puolita perunat. Asettele puolikkaat leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan, rouhi suolaa ja pirskottele öljyä päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja nosta vuoka uunista. Lisää perunoiden päälle raastettu sitruunankuori, oreganosilppu ja murustettu fetajuusto. Siirrä vuoka takaisin uuniin ja paista vielä 10 minuuttia, tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti