18. heinäkuuta 2013

Savustetut kampelat

Jälleen kerran astelimme kepein askelin kohti Hakaniemen kauppahallia, siinä toivossa, että sieltä löytyisi viikonlopulle jotain hyvää syötävää. Löytyihän sieltä. Heti kalatiskille päästyämme, silmiin osui tuoreita kampeloita. Paulan olikin niitä saatava välittömästi, kun kampeloista tulivat mieleen muistot lapsuuden kesäisistä kampelapilkkisessioista. Itse en ymmärrä kesällä pilkkimisen päälle, mutta kampelat sentään maistuvat.

Nappasimme siis matkaan reilun kilon kampeloita ja päätimme savustaa ne kotona uunissa.

Savustetut kampelat
reilu kilo kampeloita (meillä 4 kpl)
1 savustuspussi (Hikkorilastu)
merisuolaa

Lisukkeet
Uusia perunoita
Tilliä
Tomaattia
Basilikaa
Mozzarellaa

Perkaa kampelat ja suolaa reilulla merisuolalla. Anna suolautua muutama tunti jääkaapissa. Lämmitä uuni alalämmöllä 250 asteeseen, ota samalla kampelat jääkaapista lämpenemään.

Kun uuni on kuuma, pyyhi kampeloista ylimääräiset limat ja suolat pois, laita savustuspussiin ja sulje pussi tiiviisti. Laita pussi uunin alatasolle ritilän päälle ja savusta noin 20-25 minuuttia. Voit halutessasi vähentää lämpötilan 200 asteeseen vartin savustuksen jälkeen.

Kun kalat on savustettu, anna kalojen vetäytyä savustuspussissa 10 minuuttia, jonka jälkeen voit leikata pussin auki ja tarjoilla ruuan. Tarjoile lisukeena esim. keitettyjä uusia perunoita tillin ja voin kera sekä tomaatista, basilikasta ja mozzarellasta tehtyä salaattia. Takaan, että toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti