14. heinäkuuta 2013

Speltti-mallasleipä leipäkoneella


Leipäkonekokeilujen sarja jatkui tänään paahdettujen maltaiden ja spelttijauhojen yhdistelmällä. Ideoita reseptin pohjaksi löytyi tällä kertaa täältä. Lopputulos oli paitsi kaunis katsella, myös rakenteeltaan mukavan kuohkea ja muhevan makuinen. Tämä leipäkoneilu alkaa siis vähitellen sujua!

Speltti-mallasleipä
1 rkl sinappiöljyä
2,25 dl vettä
50 gr kaurahiutaleita
50 gr puolikarkeaa spelttijauhoa
2 rkl kaljamaltaita
200 gr hiivaleipäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
hyppysellinen merisuolaa
hyppysellinen sokeria

Paahda kaljamaltaita kuumalla kuivalla pannulla hetken verran. Siirrä maltaat mortteliin ja jauha jauheeksi. Mittaa kaikki leipäainekset yllämainitusssa järjetyksessä leipäkonevuokaan. Valitse perusohjelma, keskipaahtoaste sekä pieni taikina ja käynnistä kone. Keskeytä alustus merkkiäänen kuuluessa ja aloita ohjelma alusta tasaisen taikinamassan varmistamiseksi. Kun ohjelma on valmis, poista leipävuoka koneesta ja anna leivän vielä jäähtyä vuoassa kymmenisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti