22. heinäkuuta 2013

Speltti-tattarileipä leipäkoneella


Toissaviikon mökkireissulla suunnittelimme ajoreitin mainiosta aitojamakuja.fi -portaalista löytyneiden lähiruokapuotien ympärille. Piipahdimme mm. Mäntsälässä Kotipiirin tuottajatorilla, josta mukaan tarttuikin iso säkillinen herkkuja. Kotiin palatessa pyöräytimme iltapalaksi simppelin leivän, jossa pääsimme heti hyödyntämään Keskisen myllyn tattarirouhetta. Helppoa ja hyvää!

Tattari-spelttileipä leipäkoneella
2,25 dl vettä
1 rkl Hojiblanca-oliiviölyä
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
1,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl tattarirouhetta (esim. Keskisen myllyn)
1 tl kuivahiivaa
1 tl Himalajan vuorisuolaa

Mittaa kaikki leipäainekset yllämainitusssa järjetyksessä leipäkonevuokaan. Valitse perusohjelma, keskipaahtoaste sekä pieni taikina ja käynnistä kone. Kun ohjelma on valmis, poista leipävuoka koneesta ja anna leivän vielä jäähtyä vuoassa kymmenisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti