24. heinäkuuta 2013

Tandoorimaustettu ankka

Pakastimesta löytyneestä ankasta piti keksiä jotain ruokaa. Samaan aikaan maustekaapin inventaario paljasti Hakaniemen eräästä etnokaupasta ostetun tandoorimaustepussin. Päätimme siis tehdä - yllätys, yllätys - tandooriankkaa.

Kaikki meni aika hienosti siihen asti, kunnes laitoimme epähuomiossa Iittalan keraamisen uunivuoan kuumaan uuniin ankan alle. Kuului *räks* ja uunivuoka oli entinen. Kannattaa siis muistaa maalaisjärjen käyttö kokatessa.

Kaikesta huolimatta ankka maistui erinomaiselta ja lisukkeiksi pyöräytimme raikkaan raitasoossin ja tarjoilimme linnun simppelillä salaattipedillä.

Tandooriankka
2,4 kg pekingin ankka
4 rkl tandoorimaustetta
1 sitruuna

Valeluliemi
1 sitruunan mehu
2 rkl hunajaa
vettä
ankasta paiston aikana valuvaa rasvaa

Pese ja kuivaa ankka huolellisesti. Leikkaa ylimääräinen kaulanahka irti. Lohko sitruuna ja tunge siivut ankan sisään niin, että ilma pääsee kuitenkin kulkemaan ankan läpi. Hiero linnun pintaan reilusti tandoorimaustetta joka puolelle.

Laita uunin pohjalle mieluiten metallinen astia, johon ankan rasva voi valua. Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Kun uuni on kuuma, asettele ankka ritilän päälle paistumaan 2 tunniksi. Valele lintua muutamaan otteeseen valeluliemellä paiston aikana. Käännä ankka paiston puolivälissä.

Kun ankka on kypsä, kääri se folioon ja anna vetäytyä parikymmentä minuuttia.

Raita
2 dl turkkilaista jogurttia
10 cm kurkkua raastettuna
2 rkl korianteria
2 tl juoksevaa hunajaa
1/2 tl jeeraa
1/2 tl chilijauhetta
suolaa ja mustapippuria¨

Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä maustumaan jääkaappiin vähintään ankan paistamisen ajaksi.

Salaattia tarjoiluun
rucolaa
mizunaa
punajuurikkaan lehtiä
babypinaattia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti