18. elokuuta 2013

Jauhelihatrilogia - Osa 1: Kolmen pippurin jauhelihapihvit herkkusienikastikkeella

Idea jauhelihatrilogiasta taisi syntyä, kun ostimme joskus tarjousjauhelihaa koko viikon tarpeisiin. Tästä suuresta määrästä jauhelihaa piti sitten keksiä viikon ruuat ja niin jauhelihatrilogia oli valmis. Ensimmäisenä esittelyyn tulevat kolmen pippurin pihvit, jotka onnistuivat erinomaisesti. Kunnon arkiruokaa parhaimmillaan.

Trilogian toinen osa löytyy täältä.

Kolmen pippurin jauhelihapihvit
500 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 uuden sadon punasipuli
1 tl merisuolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl rosépippuria
0,5 tl valkopippuria
aavistus meiramia
voita paistamiseen

Laita isoon kulhoon kaikki ainekset ja vaivaa pihvitaikinaksi. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele pihveiksi. Paista voissa kuumalla pannulla pihvien pinnat kiinni, jonka jälkeen vähennä lämpötilaa ja jatka paistamista voilla valellen kunnes pihvit ovat kypsiä.

Herkkusienikastike
500 g herkkusieniä
2 uuden sadon sipulia
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
voita

Viipaloi herkkusienet ja siivuta sipulit. Paista voissa ja lisää kermat joukkoon. Hauduttele hetki, kunnes kastike on sopivan paksuista.

Keitetyt perunat
6 kpl perunoita
merisuolaa
valkosipulinkynsi

Laita vesi kiehumaan suolan ja valkosipulinkynnen kanssa. Valkosipulin pitäisi ainakin huhujen mukaan estää perunoita vettymästä, tiedä sitten onko tässä perää. Perunat olivat kuitenkin tällä kertaa hyvin kiinteitä. Kun vesi kiehuu, lisää perunat joukkoon ja keitä kypsiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti