9. elokuuta 2013

Porsaan sisäfileetä pekoniin käärittynä

Kesään kuuluu ehdottomasti mökillä grillikodan avotulella grillailu. Aika usein grilliin - ja muutenkin lautasillemme - näyttää päätyvän jonkinmoinen pekonipossuyhdistelmä. Tällä kertaa vaihdoimme perussetistämme sentään uhkarohkeasti timjamin oreganoon. Mukavaa ja nopeaa pikkuruokaa, kun mökillä kuitenkin on koko ajan nälkä ja lomailu hyvä tekosyy herkutella!

Possupekonirullat
300 g posaan sisäfileetä
1 pkt pekonia
1 ruukku oreganoa
merisuolaa
mustapippuria
1 tomaatti

Leikkaa porsaanfile ensin kahtia ja sitten molemmat osat pitkittäin puoliksi niin, että kummatkin puolikkaat pysyvät yhdeltä reunalta taskumaisesti kiinni toisissaan. Avaa fileetaskut ja hiero ne kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Lisää taskuihin reilusti oreganonoksia ja sulje fileet tiiviiksi rulliksi käärimällä niiden ympärille pekonia. Paista pekoniin kaunis pinta grillin ritilällä, kääri rullat folioon ja kätke nuotion hiilten sekaan kypsymään. Nuotion kuumuudesta riippuen kypsymisessä menee aikaa reilu parisenkymmentä minuuttia.

Leikkaa lihojen kypsymisatä odotellessa tomaatti puoliksi, rouhi leikkauspintaan pippuria ja suolaa ja laita grilliritilälle kypsymään. Tarjoile rullat ja tomaatit tuoreen oreganon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti