14. elokuuta 2013

Salsa roja

Tämä salsa on monikäyttöinen meksikolaisen keittiön peruskastike. Toimii niin dippinä kuin tortillojen välissäkin. Kaiken lisäksi soossi on helppo valmistaa.

Salsa roja
5 tomaattia
1 punainen paprika
2 sipulia
3 Rocato-chiliä
4 valkosipulinkynttä
1 limetin mehu
tuoretta korianteria
suolaa
mustapippuria

Poista tomaateista siemenkodat ja pilko tomaatit kuutioiksi. Silppua sipuli ja leikkaa myös paprika kuutioiksi. Laita kattila liedelle ja heitä pilkotut ainekset kattilaan porisemaan miedolle lämmölle. Silppua chilit ja valkosipulit, heitä nekin kattilaan. Keittele hetki, purista sitten joukkoon limen mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kasaan niin kauan, kunnes salsa on sakeaa. Nosta liedeltä jäähtymään. Kun salsa on jäähtynyt, silppua sekaan vielä tuoretta korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti