28. elokuuta 2013

Sieni-spelttirisotto porsaanniskalastuilla

Saimme kesällä maistaa mahtavaa ilmakuivattua porsaanniskaa kotkalaisessa Vausti-ravintolassa. Onneksi tuota Kymenlaakson herkkua saa suuremmista kaupoista pääkaupunkiseudullakin, sillä se todella on mainoslauseensa mukaisesti maailmojen maukkainta. Maailmojen maukkaimpia olivat myös Vaustin mahtavat annokset, uskomattoman ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua unohtamatta! Paras ravintolakokemus ehkä ikinä ja vielä kaksi iltaa putkeen - eipä voi kuin suositella!

Niin, ihan hyväähän tuo spelttirisottommekin muuten oli.

Kuningasosteri-spelttirisotto
1 fenkoli
2 salottisipulia
 2 rkl voita
4 dl höyrytettyä risottospelttiä (esim. Mooseksen Vilja)
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 l riistalientä
3 dl parmesania raastettuna
1 ruukku sileälehtistä persiljaa
5 rkl hapankermaa
300 g kuningasostereita
100 g ilmakuivattua porsaanniskaa (esim. P.O.R.K.:n Ilmo)

Silppua fenkolit ja sipulit ja kuullota ne voissa kattilassa. Lisää joukkoon spelttijyvät ja atka vielä hetki kuullottaista. Kaada joukkoon valkoviini. Laita riistaliemi toiseen kattilaan kiehumaan. Kun speltti on imenyt viinin, lisää joukkoon pari kauhallista kerrallaan riistalientä.

Levitä samalla ilmakuivatut porsaansiivut leivinpaperille uunipellin päälle ja laita kylmään uuniin. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, ja kypsytä viipaleita kunnes ne muuttuvat pekonin tapaan rapeiksi.

Kun risotto on imenyt kaiken liemen (vajaan puolen tunnin aikana) ja speltinjyvät tuntuvat valmiilta, lisää joukkoon parmesanraaste ja hapankerma. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia kannen alla.

Leikkaa tällä välin kuningasosterit kiekoiksi ja paista ne reilussa voissa valurautapannulla. Silppua myös persilja. Lisää sienet ja persiljasilppu risoton joukkoon ja sekoita. Lisää risottoon tarvittaessa ennen tarjoilua vielä riistalientä, jotta se pysyy notkeana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti