30. elokuuta 2013

Sinipallasta aasialaisittain

Täytyy tunnustaa, että kaikkeen kalastusintoiluun nähden meillä syödään hävettävän vähän kalaa. Kesän laihanlaisista saaliista ei ole juurikaan apua ollut, joten koetimme parantaa tilannetta ja ostimme tuoretiskiltä turskaa, joka kotona osoittautui tietysti vanhentuneeksi. Siispä takaisin kauppaan, jossa ystävällinen myyjä ehdotti korvauksena vaivasta reilua settiä sinipallasta. Tämä meille ennestään tuntematon syvänmeren eläjä taipui mukavasti aasialaishenkisen aterian kruunuksi, ja fileitä jäi vielä pakastettavaksikin. Ihan maukas uusi tuttavuus!

Sinipallas
400 g sinipallasta eli grönlanninpallasta
3 rkl double deluxe -soijakastiketta
ruususuolaa
mustapippuria
mustia seesaminsiemeniä

Poista sinipallasfileestä ruodot. Marinoi fileetä vähintään tunnin verran soijakastikkeessa, suolassa ja pippurissa. Levitä fileen pintaan mustia seesaminsiemeniä ja aseta se höyrykattilaan. Kala höyryttyy kypsäksi noin kymmenessä minuutissa.

Kasvispaistos
1 porkkanaa
1 salaattisipuli
1/4 punakaalia
2 oranssia keskivahvaa chiliä
1 valkosipulinkynsi
0,5 limetti
double deluxe -soijakastiketta
mustapippuria
riisiviinietikkaa
seesamiöljyä

Lisäksi
basmatiriisiä
limelohkoja
double deluxe -soijakastiketta
riisiviinietikkaa

Suikaloi porkkanat, sipuli, kaali ja chilit ja silppua valkosipuli. Paista kasviksia seesamiöljyssä, kunnes ne hieman pehmenevät ja lisää joukkoon mausteet.

Tarjoile kasvispaistos riisin päällä ja kruunaa annokset kalafileellä. Aseta tarjolle myös limelohkoja ja 50/50 soijakastike-riisiviinietikka-seosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti