5. elokuuta 2013

Strutsipihvit saksanpähkinäsalaatilla

Ajelimme kotiin ex tempore -viikonloppureissultamme Kotkan seudulle Makuja kaakosta -esitteen viitoittamalla tiellä ja piipahdimme mm. Laurilan strutsifarmilla. Komeita lintuja tutkailtuamme ostimme tilapuodista paketin strutsinfileetä ja valmistimme siitä kotiin päästessä mahtavan mureat ja mehevät pihvit. Kuvittelin jostain syystä ennakkoon, että liha olisi vaaleaa, mutta sepä olikin kauniin tummanpunaista ja toimi mainiosti medium miinuksena. Erittäin positiivinen yllätys siis. Voi kumpa näitä lähiruokaorientoituneita kesäreissuja ehtisi vain tehdä useamminkin!

Saksanpähkinäsalaatti
reilusti saksanpähkinöitä
babypinaattia
mizunaa
punamangoldia
tomaattia
uuden sadon sipulia
Arbequina-oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
hunajaa
mustapippuria
Himalajan vuorisuolaa

Paahda saksanpähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Sekoita öljy, etikka ja hunaja kastikkeeksi ja rouhi sekaan pippuria ja suolaa. Pyörittele pinaatin, mizunan ja mangoldin lehdet kastikkeessa ja asettele salaattipediksi lautasille. Leikkaa päälle tomaatinlohkoja ja sipulirenkaita. Lisää lopuksi vielä saksanpähkinät ja siirrä salaattiannokset odottamaan pihvien valmistumista.

Pippuriset strutsipihvit
600 g strutsin fileetä (esim. Elimäeltä Laurilan strutsitilalta)
1 tl roseepippureita
1 tl mustapippureita
0,5 tl kuivattua meiramia
0,5 tl himalajan vuorisuolaa
2 rkl voita

Poista fileestä kalvot. Leikkaa liha paksuiksi pihveiksi (n. 5 kpl) ja painele ne käsin "pihvimäisiksi". Lisää mausteet mortteliin ja jauha ne jauheeksi. Kaada maustejauhe leikkuulaudalle keoksi ja tuputtele sitten pihvien leikkuupinnoille tuhdisti seosta. Kiinnitä sisälämpömittari suurimman pihvin paksuimpaan kohtaan. Paista ensin tulikuumalla parilapinnalla nopeasti pinnat kiinni, siirrä pihvit sitten toiseen pannuun yhdessä voin kanssa. Jatka paistamista ja valele pihvejä samalla voisulalla.  Siirrä pihvit folioon, kun niiden sisälämpötila on saavuttamassa 50 astetta. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti