23. syyskuuta 2013

Possu-parsakaalipiiras

Syksyn kiireiden keskellä on mukava tehdä kerralla suurempi annos ruokaisaa piirakkaa, joka maistuu hyvälle vielä työpaikan mikrossa uudelleen lämmitettynäkin. Tällä kertaa täytteeseen pääsivät possun kaveriksi suppilovahverot, paprika, parakaali ja fetajuusto.

Piirakkapohja
2,5 dl perunahiutaleita
1,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
ripaus vuorisuolaa
3 dl vettä
150 g margariinia

Täyte
350 g kypsää viljaporsaan marmorifileetä
1 keltasipuli
2,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 punainen paprika
200 g fetajuustoa
1 parsakaali

Munamaito
3 kananmunaa
4 dl maitoa
vuorisuolaa
mustapippuria

Sulata margariini ja kaada sekaan lämmin vesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon nesteseos. Pyöräytä ainekset tasaiseksi taikinaksi ja siirrä kylmään vetytymään vähintään vartiksi ja pilko odotellessa täytteen ainekset.

Liota kuivattuja sieniä hetki lämpimässä vedessä. Kuullota pannulla hienonnettu sipuli, silputut sienet ja kuutioitu porsas. Levitä taikina käsin isohkon (lasagne)vuoan pohjalle ja reunoille. Asettele hieman jäähtynyt täyte piirakkapohjalle. Ripottele päälle kuutioidut feta ja paprika. Asettele lopuksi pinnalle reilusti parsakaalinkukintoja.

Sekoita kananmunat ja maito ja pyöräytä sekaan myllystä mustapippuria ja suolaa mausteeksi. Kaada munamaito täytteen päälle niin, että piirakkapohjaa jää kulhon reunoilta vielä vajaan sentin verran näkyviin.

Paista piirakkaa uunin keskitason alapuolella ensin 200 asteessa, pienennä lämpöä tarvittaessa puolen tunnin kohdilla 175 asteeseen. Piirakka kypsyy noin 50 minuutissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti