17. syyskuuta 2013

Puolukkahillo


Saimme mökkireissulta tällä kertaa saaliiksi ämpärillisen puolukoita. Pääosa punaisenkirpeistä marjoista päätyi pakastimeen, mutta osasta teimme myös hilloa, sinne kun uppoavat mukavasti vähän vähemmän priimatkin yksilöt. Lähiviikkoina ruokalistalle ilmestyy siis ainakin kaalilaatikkoa!

Puolukkahillo
4 litraa puolukoita
4 dl vettä
1 kg hillosokeria

Kaada siistityt puolukat noin 6 litrn kattilaan ja mittaa perään vesi. Kuumenna, kunnes seos on höyryävää ja lisää sitten joukkoon hillosokeri. Kieuttele hilloa vartin verran, nosta kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä pienen hetken sitä samalla sekoitellen. Kuori pois mahdollinen hillon pintaan syntyvä vaahto.

Desinfioi hillopurkit pitämällä niitä 100-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan. Purkita höyryävä hillo kuumiin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Säilytä hillopurkkeja viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti