8. syyskuuta 2013

Rogan josh


Tällä reseptillä saat intialaisempaa ruokaa kuin Intiassa. Resepti on luova sovellus täältä ja tästä kirjasta löytyneistä ohjeista. Ei tätä voi kyllä liiaksi kehua, oli niin jäätävän hyvää. Osaa mausteista voi olla hieman hankala löytää, mutta Helsingin Hakaniemen etnokaupat auttavat tässäkin asiassa. Tuoksut tätä tehdessä ovat suorastaan huumaavat. Suosittelisin kokeilemaan heti.

Rogan josh (2 annosta)
500 g karitsan paahtopaistia
3,5 dl turkkilaista jogurttia
0,5 tl hingiä (asafetida)
2 rkl vettä

5 rkl sinappiöljyä
3 mustan kardemumman siemenkotaa
5 vihreän kardemumman siemenkotaa
5 kpl kokonaisia mustapippureita
1 kanelitanko
4 kpl neilikkaa

3 keltaista tomaattia
2 uuden sadon sipulia
4 valkosipulin kynttä

2 rkl tomaattipyrettä
2 tuoretta chiliä
2 cm inkivääriä

2 tuoretta laakerinlehteä
1,5 tl kurkumajauhetta
1,5 tl garam masalaa
1,5 tl jeeraa
0,5 tl muskottipähkinäjauhetta
1 tl suolaa

tuoretta korianteria valmiin annoksen päälle.

Tee ensin lampaalle marinadi; sekoita veden joukkoon hing. Lisää tämä seos jogurtin sekaan. Kuutioi karitsan paahtopaisti ja sekoita marinadiin. Anna maustua vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli.

Lorauta sinappiöljy pannuun ja lisää joukkoon mausteet: mustapippurit, kardemummat, neilikat ja kanelitanko. Paista mausteita kuumassa öljyssä hetki, jotta maut irtoavat paremmin.

Sotke tomaatit, sipulit ja valkosipulit tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää pannulle. Raasta inkivääri ja heitä se yhdessä tomaattipureen ja pilkottujen chilien kanssa pannulle. Lisää pannulle myös kuivatut mausteet ja suola.

Heitä lopuksi marinoitu lammas perään pannulle ja hauduttele noin tunti. Lisää viimeisenä valmiiseen ruokaan tuoretta korianteria. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti