12. syyskuuta 2013

Savustettu taimen fetasalaatilla

Kesän reseptien purku on vieläkin vähän vaiheessa. Tässä viimeisiä mökkiherkkuja, joita voi sitten talvella kyynel poskella muistella. Hyvää ja yksinkertaista.

Savustettu taimen
1 kg taimen
karkeaa merisuolaa
leppälastuja

Perkaa taimen ja suolaa karkealla suolalla reippaasti kauttaaltaan. Anna maustua hetki ennen savustusta. Savusta kalaa miedolla liekillä kunnes evät irtoavat helposti. Kokonaisena kalan savustus kestää huomattavasti fileetä kauemmin. Tässä taisi mennä lähes tunti.

Fetasalaatti
1 ruukku pehtoorin salaattia revittynä
200 g fetajuustoa kuutioituna
2 tomaattia lohkottuna
1 uuden sadon keltasipuli renkaina
6 kpl marinoituja valkosipulinkynsiä esim. Mustan everstin kynnet
salaatinkastikkeena kynsien marinadi

Tee ylläolevista aineksista salaatti ja tarjoile taimenen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti