Rapukausi on ollut käynnissä jo iät ja ajat, mutta vasta nyt ehdimme herkuttelemaan mökkijärven antimista. Hyvää kannatti odottaa, sillä saksiniekat maistuivat kerrassaan taivaallisilta!
Jos ravut ovat isoja, liemen määrää kannattaa kasvattaa vaikkapa kolmanneksella.
Jos ravut ovat isoja, liemen määrää kannattaa kasvattaa vaikkapa kolmanneksella.
Keitetyt ravut (5-6 hengelle)
60 kpl 10-12 cm rapua (n. 12 kpl per syöjä)
600 g kruunutilliä (3 isoa nippua)
6 l vettä
2,2 dl karkeaa merisuolaa
7 palaa sokeria
Tarjoiluun:
paahtoleipää
sitruunalohkoja
tillisilppua
Laita 2/3 tilleistä kiehumaan veteen suureen kannelliseen kattilaan 15 minuutiksi. Nostele tillit pois vedestä ja lisää joukkoon suola ja sokeripalat. Nosta veden lämpötilaa niin, että se kiehuu täysillä. Tiputtele elävät ravut nopeasti yksitellen täysillä kiehuvaan veteen. Kun viimeinenkin rapu on kattilassa, anna rapujen kiehua 8 minuutin ajan.
Nosta kattila liedeltä ja laita loput tillit rapujen päälle. Siirrä kattila viilenemään nopeasti esim. kylmään rantaveteen. Nosta viilentynyt kattila jääkaappiin ja anna rapujen maustua liemessä yön yli.
Tarjoile ravut paahdetun leivän, sitruunalohkojen ja tillisilpun kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti