4. syyskuuta 2013

Valkosuklaa-mustikka-mansikkamuffinit

Mansikoiden ja mustikoiden sesonki alkaa olla jo ohi, mutta tässä kuitenkin ohje kesän viimeisten marjojen hyödyntämiseen mukavan muhevissa muffineissa. Ja käyhän reseptiin yhtä mainiosti pakastetut marjatkin! Ohje on muunnelma aiemmin kesällä tekemistämme punaherukkamuffineista

Valkosuklaa-mansikka-mustikkamuffinit (10-12 kpl)
2 dl sokeria
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl vettä
80 g voita
2,5 dl mansikoita
2,5 dl mustikoita
100 g valkosuklaata

Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä hetken. Sekoita tällä välin kuivat aineet keskenään. Lisää voisulan joukkoon vesi ja kananmuna ja sekoittele tasaiseksi esim. nuolijalla. Lisää joukkoon jauhoseos ja sekoita taas tasaiseksi. Kuutioi suklaa pieniksi kuutioiksi (jaa 1 pala 4 osaan). Lisää suklaapalat, mustikat ja mansikat (puolita ensin suuremmat) lopuksi varovasti taikinan joukkoon. Jaa taikina 10 vuokaan ja paista muffineja 25 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Anna muffinien jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti