9. lokakuuta 2013

Kookos-nuudelikeitto

Muutama viikko sitten rupesi tekemään mieli jotain erittäin hyvää keittoa, joten suunnistin kaupaan. Kaupassa pää oli sitten täysin tyhjä, etukäteenhän ei voi mitään miettiä tietenkään. Päädyin johonkin aasialaistyyppiseen siinä kaupassa pyöriessäni ja ainekset tuli kasattua aika lailla hatusta vetämällä.

Lopputulosta maistettuamme täytyi todeta, että onnistui kyllä erinomaisesti.

Kookos-nuudelikeitto
4 dl kookosmaitoa
4 dl vettä
1/2 pkt munanuudeleita
2 rkl riistafondia
250 g porsaan sisäfilettä
150 g Haricot-papuja
200 g herkkusieniä
1 porkkana
2 sipulia
1 kukkakaali
3 sitruunaruohon vartta
1 rkl kalakastiketta
1,5 rkl soijaa
1,5 rkl chilikastiketta (Pasilla-chilistä, esim. Hot Headz)
mustapippuria
tuoretta korianteria
Cheyenne-chiliä renkaina

Marinoi ensin porsas (ks. ohje alla). Mittaa kattilaan noin 4 dl vettä, sekoita joukkoon riistafondi. Lisää kattilaan myös kookosmaito. Heitä sekaan sitruunaruohon varret ja keittele hetki miedolla lämmöllä. Kun sitruunaruohot kiehuvat, pilko sillä aikaa porkkana, sipulit, kukkakaali ja sienet.

Poista kattilasta sitruunaruohot ja viskaa sekaan pilkotut vihannekset ja sienet. Lisää keittoon kalakastike, soijakastike sekä chilikastike ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja keittele niin, että vihannekset ovat melkein kypsiä.

Paista marinoidut porsaan fileet pannulla kypsiksi. Paista tässä välissä myös Haricot-pavut pannulla nopeasti ja lisää keiton joukkoon hetkeksi. Keitä munanuudelit kypsiksi ja lusikoi lautasenpohjalle lientä odottamaan.

Kun keitto on valmis, kauho se lautaselle nuudelien päälle. Lisää päälle porsaanfilettä, tuoretta korianteria ja tuoretta Cheyenne-chiliä renkaina. Nauti.

Porsaan sisäfileen marinointi
Serrano-chilikastiketta
suolaa
mustapippuria

Siivuta sisäfile noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Hiero pintaan suolaa, mustapippuria ja serranokastiketta. Anna maustua pari tuntia tai käytä tyhjiömarinointia noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti