14. lokakuuta 2013
Uccellini Scappati con Polenta
Toissa viikonlopun italialainen ilta jatkui balsamicoherkuttelun jälkeen uccellini scappateilla eli sanatarkasti käännettynä pakenevilla linnuilla. Nimestään huolimatta nämä herkulliset tipuset tehdään kuitenkin porsaanlihasta ja täytetään saltimboccan tapaan salvialla ja parmankinkulla. Vähän näpertämistä rullien tekeminen toki on, mutta maku palkitseekin sitten moninkertaisesti. Näitä kelpaisi tarjota vieraillekin.
Porsasrullat punaviinikastikkeessa
400 g porsaan sisäfilettä
vehnäjauhoja
vuorisuolaa
Tellicherry-mustapippuria
12 siivua Parmankinkkua
12 salvianlehteä
cocktailtikkuja rullien kiinnitykseen
1 rkl öljyä
1 rkl meijerivoita
2 pientä salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipureeta
1,5 dl lihalientä
3 dl punaviiniä (esim. La Capra Fujara)
Tellicherry-mustapippuria
Polenta
7,5 dl kasvislientä
1,3 dl polentaryynejä (laske määrä pussin ohjeen mukaan)
kourallinen parmesanraastetta
Leikkaa file vajaa 1,5 cm siivuiksi (n. 12 palaa). Nuiji siivut ohuiksi tasapäisellä lihanuijalla. Levitä jauhot siivujen lieivitystä varten laakealle lautaselle ja rouhaise sekaan suolaa ja pippuria. Pyöräytä siivut jauhoissa molemmin puolin ja varistele siivuista liiat jauhot pois.
Sulata valurautapannulla voi, lisää joukkoon öljyja paista rulliin kaunis pinta noin pari minuuttia per puoli. Nostele rullat pannulta lautaselle ja valmista samalla pannulla kastike.
Pilko salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla pari minuuttia ja lisää joukkoon tomaattipuree. Sekoittele puolen minuutin ajan ja lisää joukkoon lihaliemi ja punaviini. Anna kiehahtaa ja keitä kastiketta sitten rauhassa kasaan, kunnes noin puolet on jäljellä. Rouhaise louksi joukkoon mustapippuria ja mausta tarvittaessa suolalla.
Valmista tässä välissä polenta. Mittaa kasvisliemi kattilaan ja kiehauta. Vispaa polentaryynit kiehuvan liemen joukkoon ja keitä polentaa ohjeen mukaan (meillä 6 min.). Lisää lopuksi joukkoon raastettu parmesan, sekoittele kunnes juusto on sulanut ja jätä odottamaan tarjoilua.
Poista porsasrullista cocktailtikut. Lisää rullat kastikkeen joukkoon ja hauduttele rullat kypsiksi keskilämmöllä (vajaa 10 min). Tarjoile rullat polentan kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti