29. marraskuuta 2013

Häränhäntähöystö ja basilikadumplingsit

Häränhäntä on ollut työlistalla varmasti vuoden päivät. Vihdoin ja viimein saimme aikaiseksi häränhäntähöystön, josta tulikin erinomaista! Valitettavasti alkuperäinen resepti on kadonnut jonnekin, joten en enää muista mistä nämä oli alun perin napattu.

Häränhäntähöystö
1,1 kg häränhäntää
2 rkl vehnäjauhoja
ruususuolaa
mustapippuria

2 rkl voita
1 keltasipuli
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä
4 kpl laakerinlehtiä
10 timjamin oksaa
0,75 l  voimakasta punaviiniä (laitoimme 50/50 Finca Constancia 2010 ja La Capra Fujara 2011)

Nosta häränhännät hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Pilko sipuli, porkkana, sellerinvarret ja valkosipuli reilunkokoisiksi paloiksi. Kippaa pilkotut vihannekset ja valkosipuli suureen pataan. Lisää pataan myös laakerinlehdet, tomaattipyree, timjaminoksat ja punaviini. Kaada laakealle lautaselle vehnäjauhoja ja sekoita niihin suolaa ja mustapippuria. Leivitä häränhännät jauhoissa. Ruskista hännät voissa ja siirrä pataan. Hauduta miedolla lämmöllä liedellä kannen alla noin 4 tuntia. Tarjoile basilikamykyjen kanssa.

Basilikadumplingsit
150 g jauhoja
1 iso ruukku basilikaa
40 g voita
3 valkuaista
0,5 tl leivinjauhetta
oliiviöljyä

Nypi basilikan lehdet irti ja surauta tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Sekoita tämän jälkeen kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta pienehköjä palloja. Anna levähtää liinan alla niin kauan kunnes keität ne. Keitä mykyt runsaassa suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä. Nostele reikäkauhalla lautaselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti