26. marraskuuta 2013

Hirvenjauhelihapihvit kermakastikkeella

Tarkoituksena oli tehdä wallenbergin pihvejä, ties kuinka monetta kertaa. Ei onnistunut tälläkään kerralla, yhdessäkään kaupassa ei ollut tarjolla vasikan jauhelihaa. Näin ollen suunnitelmia täytyi muuttaa ja päätimmekin pyöräyttää nopeasti aika perinteiset jauhelihapihvit, tällä kertaa hirven jauhelihasta. Hyväähän se oli toki tämäkin.

Pihvit
450 g hirven paistijauhelihaa
140 g pekonia
3 keltuaista
2 dl kuohukermaa
suolaa maun mukaan
korppujauhoja leivitykseen

Silppua pekonit jauhelihan sekaan. Erottele keltuaiset ja lisä joukkoon kerman kanssa. Lisää suolaa tarvittaessa. Levitä laakealle lautaselle korppujauhoja. Pyörittele taikinasta pihvejä ja leivitä korppujauhoissa. Paista pannulla pihveihin hyvä paistopinta ja paista kypsäksi asti 200-asteisessa uunissa. Tarjoile pottumuusin ja kermakastikkeen kera.

Kermakastike
17 g voita
0,3 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
kiinalaista soijakastiketta
lihalientä
etikkaa maun mukaan
mustaherukkahyytelöä maun mukaan
suolaa ja jauhettua valkopippuria

Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja lisää jauhot. Sekoita hyvin. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää maito hitaasti, samalla vatkaten. Lisää lihaliemi sekä hieman etikkaa. Lisää nokare mustaherukkahyytelöä, jotta kastike saa happaman ja makean tasapainoon. Lisää soijaa värin vuoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti