23. marraskuuta 2013

Lampaan kruunukyljykset rosmariini-timjamiperunoilla

Lampaan kareesta leikattuja kruunukyljyksiä löytyi sattumalta tarjoustuotteena tuoretiskiltä jostain citymarketista, joten sitähän piti napata matkaan välittömästi. Kaupassa piti sitten lennosta keksiä jotain lisuketta, ja rosmariini-timjamipotut olivat lopulta oiva valinta.

Lampaan kruunukyljykset
600 g lampaan kruunukyljyksiä
5 isoa oksaa rosmariinia
1/3 ruukku timjamia
1 yksikyntinen valkosipuli
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Valmista marinadi seuraavasti: laita yrtit, suola, pippuri ja öljy mortteliin ja hiero tahnaksi. Hiero marinadi tämän jälkeen lampaan pintaan ja anna maustua vähintään pari tuntia.

Paista kuumalla pannulla nopeasti kyljysten pinnat kiinni ja laita ne tämän jälkeen uuniin 125 asteeseen, kunnes sisälämpötila näyttää 55 astetta. Kun kruunukyljykset ovat valmiita, anna niiden levätä hetki folion alla ennen tarjoilua.

Rosmariini-timjamiperunat
500 g pottuja
rosmariinia
timjamia
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
fetajuustoa

Pese perunat hyvin ja leikkaa siivuiksi. Levittele siivut pellille leivinpaperin päälle. Heittele pottujen päälle rosmariinin oksia ja timjamia. Rouhi päälle vielä suolaa ja pippuria sekä pirskottele lopuksi oliiviöljyllä. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Ota perunat uunista, laita lautaselle ja lisää perunoiden päälle kuutioitua fetajuustoa. Tarjoa lampaan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti