19. marraskuuta 2013

Pasta carbonara

Sivumaku-blogin facebook-sivulla mainostettiin eräänä iltana sopivasti kauppamatkalla hyvän kuuloista carbonara-reseptiä, joten päätimme hankkia ainekset siihen. Kokeilu kannatti, sillä tämä rouhea pasta alkaa olla jo hyvin lähellä autenttista italialaista makumaailmaa. Suosittelemme.

400 g spaghettia
300 g pekonia
3 kananmunaa
150 g pecorino-juustoa
Tellicherry-mustapippuria

Viipaloi pekonit, lado ne kylmälle pannulle ja paista rapeiksi. Raasta pecorino-juusto hienoksi. Sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla. Keitä pasta al denteksi suolavedessä. Ota keitinvettä talteen kupillisen verran ja kaada valmis pasta takaisin kattilaan.

Sekoita kananmunat pastan joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Jos seos näyttää tässä vaiheessa kuivalta, lisää joukkoon talteen ottamaasi keitinvettä. Sekoita pastan sekaan vielä juustoraaste, lisää pekoni ja rouhaise myllystä joukkoon mustapippuria maun mukaan. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti