17. marraskuuta 2013

Porkkanakakku

Luottoreseptini, aivan taivaallinen Chocochili-blogista innoituksensa saanut porkkanakakku! Kauttaaltaan ihanan mehevä, sopivan kostea ja ah niin pehmeä herkku. Tätä tehdessä ei yksinkertaisesti voi epäonnistua, sopii siis tarjottavaksi vaativammillekin vieraille. Pohja on vegaaninen ja kuorrutteesta saa helposti laktoosittoman käyttämällä laktoositonta tuorejuustoa.

Kakku säilyy viileässä useita päiviä - jos maltat olla syömättä kaikkea heti.

Taikina
6,75 dl porkkanaraastetta
5,25 dl fariinisokeria
3 dl auringonkukkaöljyä
2,25 dl soijamaitoa
8,25 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
2,25 tl leivinjauhetta
2,25 tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
3 tl piparkakkumaustetta

Kuorrute
400 g tuorejuustoa
n. 1 dl tomusokeria (maun mukaan)
2 tl sitruunan mehua

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (käytin suurehkoa pyöreää silikonivuokaa) voilla ja pyörittele vuoassa vehnäjauhoja ylös reunoille asti.

Mittaa kulhoon ja sekoita keskenään fariinisokeri, öljy ja soijamaito. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne edelliseen seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon hienoksi raastetut porkkanat.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin 35 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ja kumoa se tarjoiluastialle.

Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset tasaiseksi massaksi. Jos tomusokeri on paakkuuntunutta, se kannattaa siivilöidä täytemassan joukkoon. Tomusokeria kannattaa lisätä massaan vähitelleen, niin ettei kuorrutteesta tulee omaan makuun liian makeaa. Levitä kakkupohjan päälle reilu kerros kuorrutetta.

Siirrä porkkanakakku viileään vähintään pariksi tunniksi. Tarjoile sitten sellaisenaan, tai koristele halutessasi esim. kookoshiutaleilla tai pähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti