27. marraskuuta 2013

Suppilovahvero-jauhelihapihvit

Jauhelihapihvit ovat erinomaista perusruokaa, joka maistuu hyvälle lähes aina. Tällä kertaa tuli tehtyä pihvit hieman eri tavalla, taikina maustettiin kuivatuilla suppilovahveroilla. Pihvit toimivat tälläkin kertaa erittäin hyvin! Suppilovahveroita voisi tosin ensi kerralla laittaa taikinaan jopa vieläkin enemmän, vaikka maku oli näinkin todella hyvä.

Suppilovahvero-jauhelihapihvit
400 g nauta-sika jauhelihaa
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
4 rkl turkkilaista jogurttia
1 punasipuli
1 kananmuna
2 rkl korppujauhoja
2 tl kuivattua karhunlaukkaa
suolaa
mustapippuria

Silppua sipuli ja murenna kuivatut suppilovahverot. Laita jauheliha isoon kulhoon, kaada päälle jogurtti, kananmuna ja korppujauhot. Lisää joukkoon myös sipuli, sienet ja mausteet. Vaivaa taikinaksi. Paista kuumalla pannulla ensin koepala, maista ja heitä taikinaan tarvittaessa lisää mausteita. Muotoile taikinasta yhtä suuria pihvejä ja paista niihin grillipannussa kunnollinen paistopinta. Laita tämän jälkeen 175-asteiseen uuniin ja paista kypsiksi. Tarjoa esim. spaghetin kanssa.

Spaghetti
400 g spaghettia
1 purkki tomaattimurskaa
1 kasvisfondikuutio
suolaa

Keitä spaghettit al denteksi kasvisfondin ja suolan kanssa reilussa vedessä. Kaada vesi pois ja kippaa sekaan purkki tomaattimurskaa. Kuumenna ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti