21. marraskuuta 2013
Tattari-talkkunaleipä leipäkoneella
Leipäkonekokeilut jatkuivat ja nyt vuorossa oli tattari-talakkunaleipä. Talakkuna juuri siksi, että leipään käytettiin hämäläisten sijaan kunnon savolaisia talkkunajauhoja (keittiössämme käydään tästä päättymätöntä itä-länsi-ottelua). Leipä maistui joka tapauksessa molempien mielestä hyvältä.
Tattari-talkkunaleipä
2,25 dl vettä
1 rkl Hojiblanca-oliiviöljyä
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
1,5 dl tattarirouhetta
1 dl savolaisia talkkunajauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 tl ruususuolaa
Mittaa kaikki leipäainekset yllämainitusssa järjetyksessä leipäkonevuokaan. Valitse perusohjelma, keskipaahtoaste sekä pieni taikina ja käynnistä kone. Kun ohjelma on valmis, poista leipävuoka koneesta ja anna leivän vielä jäähtyä vuoassa kymmenisen minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti