15. joulukuuta 2013

Bouillabaisse

Ajatus bouillabaissen tekemisestä on ollut takaraivossa jo kauan. Vihdoin ja viimein ajatus kirkastui lautaselle asti. Helpolla ei irronnut tämäkään herkku, vaan jouduimme metsästämään sopivia aineksia ympäri Espoota. Viimen saimme kaiken tarvittavan kasaan ja pääsimme vihdoin asiaan. Tätä ruokaa kannattikin odottaa, lopputulos oli todella hyvää, suorastaan uskomatonta! Tätä ei voi kuin suositella. Ideaa reseptin kasaamisen napattiin täältä.

Bouillabaisse
3 tomaattia
1 keltasipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
1 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl vettä
1 rkl hummerifondia
1 rkl kalafondia
10 oksaa timjamia nipuksi sidottuna
0,5 tl fenkolinsiemeniä
1 laakerinlehti

150 g merilohta
110 g siikaa
4 kpl vihersimpukoita
5 kpl mustekalarenkaita
6 kpl jättikatkaravun pyrstöjä
persiljaa

Kalttaa tomaatit ja kuutioi ne pieniksi. Kuori sipulit ja hienonna. Laita kuumaan kattilaan tai kasariin sipulisilppu ja kuullota. Lisää joukkoon tomaattipyree, kuutioidut tomaatit, viini vesi sekä mausteet. Lisää joukkoon myös fondit ja keittele kymmenisen minuuttia. Kuutioi kalafileet reilun kokoisiksi, lisää kattilaan ja keittele viitisen minuuttia. Lisää joukkoon lopuksi vihersimpukat, mustekalarenkaat ja jättikatkaravut. Keittele kunnes äyriäiset ja mustekalat ovat kuumentuneet. Varo keittämästä ylikypsäksi! Lisää suolaa tarpeen mukaan. Nosta keitto lautaselle ja silppua päälle persiljaa. Rouhi vielä päälle mustapippuria. Tarjoile ranskankerman, silputun valkosipulin ja chilikastikkeen/-jauheen kera. Siivuta kylkeen vielä tuoretta patonkia ja nauti!

Tarjoiluun
ranskankermaa
1 valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria
chilikastiketta tai chilijauhetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti