11. joulukuuta 2013

Camilla Plumin omenatoti

Vaniljaa, anista, kardemummaa... Tanskalaisen Camilla Plumin jouluruokaohjelman ensimmäinen osa tuli juuri äsken Yle TV2:lta, ja nenät kiinni ruudussa kirjoitimme ylös Camillan omenatotireseptin. Kaikkia aineksia sattui löytymään kaapeista (ah ihanuutta uudessa tilavammassa keittiössä), joten keittelimme samantien totipannullisen illan ratoksi. Tätä kannattaa kokeilla!

Omenatoti Camilla Plumin tapaan
7 dl tuorepuristettua suodattamatonta omenamehua
3 kpl tähtianista
9 kpl vihreää kardemumma
puolikkaan luomusitruunan kuori
1/3 luomusitruunan mehu
1/4 vaniljatanko
1 rkl palmusokeria
tummaa rommia

Kaada mehu kattilaan, lisää joukkoon tähtianikset ja kardemummat. Pilko joukkoon vaniljatanko, vuole sitruunan kuori ja purista sitruunamehu. Lisää joukoon vielä ruokalusikallinen palmusokeria ja keittele muutama minuutti. Kaada kupin pohjalle loraus rommia ja päälle kuuma toti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti