14. joulukuuta 2013

Grillatut munakoisot ja pekonipaistos

Kaikki alkoi siitä, kun jossain kokkiohjelmassa grillattiin munakoisoja ja joukko sohvakriitikoita oli sitä mieltä, että munakoisosta ei saa hyvää millään keinolla. Tämän innoittamana oli siis todistettava, että munakoiso on oikeasti herkullinen kasvis. Siispä saman tien kauppaan ja lounaan raaka-aine oli valittu. Ennakkoluulot voitiin todeta vääriksi viimeistään siinä vaiheessa, kun yksi epäilijöistä imeskeli onnellisena viimeisetkin munakoison rippeet kuorista. Tämän episodin jälkeen munakoisoa on päätynyt lautasillemme varsin useasti. Tässä yksi hyvä variaatio.

Grillatut munakoisot
3 kpl munakoisoja
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Laita munakoisot 250-asteiseen uuniin grillivastuksen alle. Grillaa 30-45 minuuttia välillä käännellen tai kunnes munakoisojen kuoret mustuvat. Ota koisot uunista ja halkaise. Tee sisukseen kuoreen asti ylettyvät ristiviillot ja rouhi päälle suolaa sekä mustapippuria. Lorauta päälle vielä hieman oliiviöljyä.

Pekonipaistos
150 g pekonia
100 g siitakesieniä
100 g sokeriherneitä
1 punasipuli
suolaa
pippuria

Kuutioi pekonit ja sienet sekä sipuli. Paista kuumassa pannussa hetki ja lisää joukkoon herneet. Paistele paistosta vielä muutama minuutti, lisää suola ja pippuri. Tarjoile munakoison ja keitetyn kvinoan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti