8. joulukuuta 2013

Hiillostettu lohi

Tästä on jo todella pitkä aika, kun jossain televisio-ohjelmassa tehtiin hiillostettua kalaa ja tämä näytti niin hyvältä, että päätin tuolloin kokeilla hetimiten kyseistä ruokalajia. Noh, vihdoin ja viimein saatiin tämä aikaiseksi, ei mennyt kuin noin puoli vuotta. Mutta hyvää kannatti odottaa, aivan mahtava makuelämys ja todella helppo valmistaa, varsinkin kun tuli käytettyä valmista cajun-mausteseosta. Ensi kerralla täytyy tehdä tuo mausteseoskin itse.

Hiillostettu lohi
noin 400 g lohifileetä
cajun-mausteseosta (esim. Nomu Cajun rub)
noin 100 g voita
(sitruunalohkoja)

Sulata voi laakeassa kupissa. Leikkaa lohi kahdeksi annospalaksi ja pyörittele molemmin puolin sulassa voissa. Nosta kalat lautaselle ja taputtele joka puolelle reilusti cajunmaustetta. Kuumenna valurautapannu erittäin kuumaksi ja iske fileet kuumaan pannuun. Kaada sulaa voita fileiden päälle noin ruokalusikallinen. Paista kunnes pinta on hiiltynyt ja käännä. Kaada taas voita ruokalusikallinen päälle ja jatka paistamista kunnes toinenkin puoli on hiiltynyt. Meillä meni paistamisessa noin 2 minuuttia per puoli, jolloin lohi oli sisältä täydellisen mehevä. Nauti esim. salaatin ja keitetyn quinoan kera. Kalan päälle voi pirskotella vielä sitruunan mehua, toimii hyvin niinkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti