24. joulukuuta 2013

Joulujäätelö jäätelökoneella

En ole vielä saanut joululahjoja, mutta melkeinpä uskallan silti todeta, että joulukuun alussa vihdoin hankkimamme DeLonghin jäätelökone on tällaiselle jäätelöfriikille vuoden paras lahja! Konetta on testailtu ahkeraan ja kokemuksistamme on tulossa erillinen postaus myöhemmin. Tässä maistiaisina jouluaaton tunnelmiin sopiva, ihanasti appelsiinille, joulumausteille ja piparkakuille maistuva kotijäätelö. Herkullista joulunaikaa kaikille!

Appelsiini-piparkakkujäätelö
2,5 dl vispikermaa
1 dl kevytmaitoa
0,5 appelsiinin kuoret
10 vihreää kardemummakotaa
1/2 vaniljatanko
2 kanelitankoa
10 neilikkaa
80 g sokeria
4 piparkakkua

Vuole huolella pestystä appelsiinista ohuelti kuorilastuja. Kaada maito ja kerma kattilaan ja lisää joukkoon mausteet. Keittele seosta hiljalleen hämmennellen noin 15 minuuttia, lisää sokeri ja jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.

Murusta piparkakut karkeiksi palasiksi ja laita pakastimeen odottamaan. Käynnistä kompressoriilinen jäätelökone kymmenisen minuuttia ennen jäätelön valmistusta, kaada massa sen jälkeen koneeseen ja kun massa on melkein valmista, kaada joukkoon kylmät piparimuruset. Anna sekoittua, ja jos aikaa jää ennen tarjoilua, siirrä jäätelö koneesta pakasterasiaan ja pakastimeen jähmettymään lisää.

1 kommentti: