30. joulukuuta 2013

Taatelikakku

Joulun paras kakku on ehdottomasti taatelikakku  myös siksi, että sen teossa ei kertakaikkiaan voi epäonnistua! Tässä oma muunnelmamme Myllyn Paras -sivustolta toissa jouluna löytyneestä hyvästä reseptistä.

Taatelikakku
1,5 dl vettä
400 g kivettömiä, kuivattuja taateleita
200 g voita
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
0,5 dl ruokakermaa
4,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
1 rkl ruiskorppujauhoja

Mittaa vesi ja taatelit kattilaan ja anna kiehahtaa, lisää sitten joukkoon voi. Anna kiehua viitisentoista minuuttia, kunnes taatelit pehmenevät ja seos muuttuu hillomaiseksi. Ota seos liedeltä ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Odota, kunnes seos on jäähtynyt ja lisää joukkoon kananmunat samalla vatkaten.

Voitele kakkuvuoka voilla ja leivitä ruiskorppujauhoilla. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Lisää taikinaan sokeri ja kerma ja vatkaa taikina tasaiseksi. Sekoita jauhojen joukkoon sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää seos taikinaan.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti