28. tammikuuta 2014

Club sandwich

Olen monta päivää ääneen haaveillut superkorkeista club sandwicheista, ja tänään toive viimein toteutui. Pyöräytimme leipäkoneella ihanan kuohkean, rouheisen vehnäleivän, ja täytimme sandwichit lähes parikymmensenttisiksi torneiksi. Idea marinoituun punasipuliin löytyi Valion sivuilta.

Vehnärouhe-paahtoleipä leipäkoneella
2,5 dl vettä
1,5 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
4,5 dl leivontakarkeita vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1,5 tl kuivahiivaa

Mittaa kaikki leipäainekset yllämainitusssa järjetyksessä leipäkonevuokaan. Valitse perusohjelma, keskipaahtoaste sekä pieni taikina ja käynnistä kone. Kun ohjelma on valmis, poista leipävuoka koneesta ja anna leivän vielä jäähtyä vuoassa kymmenisen minuuttia.

Marinoitu punasipuli
1 keskikokoinen punasipuli
2 tl valkoista condimentoa
0,5 rkl suokeria
0,5 rkl oliiviöljyä
mustapippuria

Siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi. Laita siivut mikroon 30 sekunniksi, jotta sipulit pehmenevät. Sekoita joukkoon viinietikka, sokeri, öljy ja suola. Anna marinoitua vartin verran.

Club sandwich (4 hengelle)
6 viipaletta leipää
200 g savupalvikinkkua
120 g pekonia
8 siivua leppäsavujuustoa
4 kananmunaa
2 etikkakurkkua
2 tomaattia
jäävuorisalaattia
marinoitua punasipulia
dijon-sinappia
voita
4 grillitikkua

Levitä pekonit leivinpaperin päälle, laita pelti kylmään uuniin ja sitten uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista pekoneita viitisentoista minuuttia, kunnes ne saavat sopivasti väriä ja rapsakkuutta. Paista kananmunat molemmilta puolilta ja rouhaise päälle suolaa. Pilko kurkut ja tomaatit viipaleiksi. Siivuta juusto.

Leikkaa leivästä 6 siivua.Voitele leivät voilla ja sitten sinapilla. Asettele pohjapaloille kinkku, salaatti, tomaatin- ja kurkunsiivut, kananmuna ja juustosiivut. Laita päälle paahtoleivänsiivu voitelupinta alaspäin. Voitele myös leivänsiivun päällinen voilla ja sinapilla. asettele päälle tomaatin- ja kurkunsivut, salaatti, pekonisiivut, juustosiivut, kananmuna ja marinoitu punasipuli. Sulje leipä kansipalalla voideltu puoli alaspäin.

Paina leipää kädellä kevyesti kasaan ja lävistä kumpikin leipä kahdella puutikulla. Leikkaa leivät varovasti halki kulmasta kulmaan ja tarjoile esim. ranskalaisten perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti