15. tammikuuta 2014

Haldi dahi ka shorba eli kurkuma-jogurttikeitto

Jouluruokien vastapainona teimme alkuvuodesta monenmoista aasialaista herkkua. Kauniin keltainen, kurkumainen jogurttikeitto oli mukavan maukas yllätys, jota kannattaa kokkailla Suomen oloissa myös tällaisina kirpeinä pakkaspäivinä.

Haldi dahi ka shorba eli kurkuma-jogurttikeitto
1 dl gramjauhoja eli kikhernejauhoja/kahvihernejauhoja
1 tl kurkumaa
0,25 tl chilijauhetta
1 tl ruususuolaa
4 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl gheetä
7 dl vettä

Sekoita kulhossa jauhot, kurkuma, suola ja chilijauhe keskenään. Lisää joukkoon jogurtti ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Sulata ghee paksupohjaisessa, korkeareunaisessa pannussa ja lisää sekaan jogurttiseos. Lisää vesi koko ajan vatkaten, anna keiton kiehahtaa ja vähennä sitten lämpöä hyvin miedolle ja hauduttele keittoa koko ajan sekoitellen noin 8 minuutin aja, kunnes keitto on sakentunut. Tarkista suolan määrä.

Koristeluun
0,5 rkl gheetä
0,5 tl mustia sinapinsiemeniä
0,5 tl sarviapilan siemeniä (huom. nämä voi jättää pois, ei maistuneet tässä yhteydessä edes etäisesti syömäkelpoisille...)
2 punaista tuoretta chiliä

Sulata paistinpannulla ghee ja lisää joukkoon sinapinsiemenet, (sarviapilansiemenet) ja kokonaiset chilit. Sekoittele, kunnes siemenet alkavat poksahdella ja chilien kuoret halkeilevat.

Koristele annokset paahdetuilla chileillä ja siemenillä ja tarjoa vierellä vielä lisäannos sulaa gheetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti