1. tammikuuta 2014

Jogurttilohi vuonankaalisalaatilla

Kävimme jo aikaa sitten äitini luona syömässä, ja hän taikoi pöytään meheväksi paistunutta lohta jogurttipäällyksellä. Idea toisinnosta on sen jälkeen pyörinyt mielen perukoilla, ja nyt vihdoin saimme aikaiseksi toteuttaa sen. Helppoa ja nopeaa, maistuvaa arkiruokaa! Annoksen kruunasi mainio, lennosta kaapin pohjalta löytyvistä aineksista koottu vuoankaalisalaatti.

Jogurttilohi
500 g lohta
2,5 dl turkkilaista jogurttia
puntti ruohosipulia
merisuolaa
mustapippuria
1 sitruuna

Sekoita jogurtin joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. SIlppua sekaan myös 2/3 ruohosipulipuntista ja kaada seos uunivuokaan kalan päälle. Paista lohta 200-asteisessa uunissa vajaa 30 min. Ripottele vaömiin kalan päälle loput ruohosipulisilpusta ja tarjoile sitruunalohkojen kera.

Vuonankaalisalaatti
reilusti vuonankaalia
tomaattilohkoja
fetaa kuutioituna
saksanpähkinää rouhittuna morttelissa
harissa-maustettuja kalamata-oliiveja
hyvää oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
mustapippuria rouhittuna

Kokoa ainekset yllämainitussa järjestyksessä suoraan lautasille salaatiksi ja tarjoile esim. jogurttilohen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti