7. tammikuuta 2014

Lanttulaatikko

Joululaatikkosarjasta oli unohtua lempparini lanttulaatikko, josta ei paistamisen jälkeen tullut otettua valokuvaa ennen pakastusta. Kuvassa sulatettu laatikko on siirretty toiseen vuokaan ja lämmitetty tarjoilua varten - ja tietysti unohdettu koristella korppujauholla.

Lanttulaatikko (5 pikkuvuokaa)
2 kg lanttuja
1 l vettä
1 rkl merisuolaa
7 dl ruokakermaa
2 dl ruiskorppujauhoja
3 kananmunaa
8 rkl siirappia
ripaus jauhettua muskottipähkinää
ripaus jauhettua inkivääriä
ripaus jauhettua kanelia
ripaus jauhettua valkopippuria
voita

Kuori ja kuutioi lantut. Lisää nekattilaan suolan ja veden kera ja keitä, kunnes lantut ovat kypsiä ja muuttuvat väriltään tummemmiksi. Soseuta lantut keitinliemineen.

Sekoita korppujauhot kermaan ja anna niiden turvota. Lisää seos ja muut aineet lanttumassan joukkoon.

Kaada seos voideltuihin uunivuokiin. Kuvioi pinta lusikalla. Ripottele korppujauhoja laatikoiden pinnalle. Paista 170-asteisessa uunissa 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti