Lihapullat
400 g rotukarjan paistijauhelihaa
1 punasipuli
1 kananmuna
2 rkl ruiskorppujauhoja
suolaa
mustapippuria
Ota jauheliha lämpimään hyvissä ajoin ennen valmistusta. Silppua sipulit jauhelihan joukkoon. Viskaa sekaan 1 kananmuna, 2 rkl ruiskorppujauhoja ja mausta. Vaivaa taikinaksi. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia ja paista voissa valurautapannulla kypsiksi.
Ota jauheliha lämpimään hyvissä ajoin ennen valmistusta. Silppua sipulit jauhelihan joukkoon. Viskaa sekaan 1 kananmuna, 2 rkl ruiskorppujauhoja ja mausta. Vaivaa taikinaksi. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia ja paista voissa valurautapannulla kypsiksi.
Kastike
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
lihapullien paistinnesteet
2 rkl viskiä
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
Liota sieniä hetki vedessä. Purista ylimääräiset vedet sienistä ja paista lihapullien rasvassa hetki. Lisää joukkoon 2 dl kermaa sekä 2 rkl viskiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla, keitä hieman kasaan tarvittaessa ja tarjoa lihapullien kanssa.
Liota sieniä hetki vedessä. Purista ylimääräiset vedet sienistä ja paista lihapullien rasvassa hetki. Lisää joukkoon 2 dl kermaa sekä 2 rkl viskiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla, keitä hieman kasaan tarvittaessa ja tarjoa lihapullien kanssa.
Nam, viski ja sienet kuullostavat mielenkiintoiselta yhdistelmältä. :)
VastaaPoista