3. tammikuuta 2014

Mustikkarättänä ja mustikkajäätelö

Surkeasta kuvasta huolimatta mustikkajäätelö maistui a-i-v-a-n taivaalliselle! Rättänän ohjeen nappasimme Isyyspakkaus-blogista.

Mustikkarättänät eli mustikkakukkoset (2 kpl)
4 dl mustikoita
2 rkl sokeria
100 g voita
1 dl sokeria
2 dl karkeita täysjyväruisjauhoja

Levitä mustikat tasan kahden kerta-annosvuoan pohjalle. Sirottele mustikoiden päälle sokeri. Valmista taikina sekoittamalla voisula, sokeri ja jauhot keskenään. Jaa taikina kahtia ja muotoile taikinapaloista kannet mustikoiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan. Tarjoile jäätelön kera. 

Mustikkajäätelö jäätelökoneella
230 g jäisiä mustikoita
150 g sokeria
140 g täysmaitoa
80 g vispikermaa

Laita kompressorillinen jäätelökone tyhjänä päälle n. 10 minuutiksi. Laita jäiset mustikat, sokeri ja maito tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kerma. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna pyöriä, kunnes kone ei enää tahdo jaksaa pyörittää massaa. Siirrä valmis jäätelö toiseen astiaan ja pakasta vielä hetken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti